Israel nekter to amerikanske kongressmedlemmer innreise

Ilhan Omar og Rashida Tlaib, begge demokrater, må stoppe den planlagte reisen til Israel etter at Donald Trump oppfordret israelske myndigheter til å nekte dem innreise.

Tlaib (t.v.) og Omar (nr. 2 fra venstre) i Representantenes hus etter Donald Trumps utsagn om at «de burde dra tilbake dit de kom fra». Foto: J. Scott Applewhite / AP Photo / NTB Scanpix
Tlaib (t.v.) og Omar (nr. 2 fra venstre) i Representantenes hus etter Donald Trumps utsagn om at «de burde dra tilbake dit de kom fra». Foto: J. Scott Applewhite / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag oppfordret USAs president, Donald Trump, Israel om å nekte innreise til Ilhan Omar og Rashida Tlaib.

Begge er demokrater, og har i lang tid blitt kritisert av republikanere for å være antisemitter, etter at de åpent støtter en boikott av Israel.

Nå snur Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, etter at han tillot de to amerikanerne å komme til landet for en måned siden.

- Det er ingen land i verden som respekterer USA og den amerikanske Kongressen mer enn Israel. Likevel viste reiseruten at kongresskvinnenes eneste intensjon var å skade Israel, sier han i en uttalelse. Det skriver The Guardian.

Skulle møte fredsaktivister

- Det vil vise stor svakhet hvis Israel lar representanten Omar og representanten Tlaib komme på besøk. De hater Israel og alle jødiske mennesker og det er ingenting som kan bli sagt eller gjort for å endre meningene deres. Minnesota og Michigan vil få det tøft med å få dem gjenvalgt. De er en skam! skriver Trump.

De to kongresskvinnene skulle dra til landet på søndag for å besøke Tempelhøyden, for muslimer kjent som Haram al-Sharif, i tillegg til å møte fredsaktivister på begge sider av Israel-Palestina-konflikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer