Israel og Hamas avviser appeller om våpenhvile

Tegn tyder på at opptrappingen er i gang.

BOMBET: En palestinsk kvinne ved et hus på Gazastripen som ble bombet av Israel lørdag. Verken Israel eller Hamas er villig til å vurdere en våpenhvile ennå. Foto: Scanpix/Reuters/Ibraheem Abu Mustafa
BOMBET: En palestinsk kvinne ved et hus på Gazastripen som ble bombet av Israel lørdag. Verken Israel eller Hamas er villig til å vurdere en våpenhvile ennå. Foto: Scanpix/Reuters/Ibraheem Abu Mustafa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens Hamas-lederen Khaled Meshaal avviste alt snakk om en våpenhvile før Israel trekker seg ut av Gazastripen, gikk israelske styrker i natt dypere inn i områder langs kysten av Gaza.

- La Israel trekke seg ut først, la aggresjonen stanse først, la grenseovergangene bli åpnet igjen, så kan folk begynne å se nærmere på en våpenhvile, sa Meshaal i en tale i Damaskus lørdag.

Hamas-lederen viste til valget i Israel den 10. februar, og hevdet at palestinernes blod nå er blitt et middel i valgkampen. Ifølge Meshaal har Israel skapt «et ekte holocaust» på Gazastripen.

Israel fortsetter sin offensiv med uforminsket kraft til tross for en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som krever en våpenhvile.

Lørdag ble det sluppet løpesedler over Gazastripen der folk ble advart mot å samarbeide med Hamas, og der en opptrapping av militæroffensiven ble varslet.

Israelske militære har tidligere sagt at de har klar planene for en tredje fase i krigen som innebærer at bakkestyrkene går dypere inn i tettbebyggelsene på Gazastripen.

Opptrapping i gang

Tegn tyder på at en slik opptrapping er i gang. Tidlig i dag var det større bevegelser av stridsvogner i nærheten av grensa samtidig som artilleriet hamret løs på området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer