- Israel og Hizbollah godtar mekling

Vil mekle om løslatelsen til de to kidnappede soldatene, ifølge Kofi Annan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På en pressekonferanse i dag opplyste FNs generalsekretær Kofi Annan at Israel og Hizbollah har gått med på indirekte samtaler om de to kidnappede israelske soldatene.

Dette er første gang Israel offentlig har godtatt kontakt med den libanesiske geriljagruppen etter kidnappingen 12. juli i år, melder CNN.

Kofi Annan sa at begge sidene har godtatt at en representant fra FN skal forhandle mellom dem. Annan vil utpeke en mekler som vil operere hemmelig for å gjøre det lettere å jobbe mellom de to sidene.

Kidnappingen av de to israelske soldatene i juli ble fulgt opp av en rekke israelske angrep mot Hizbollah. Angrepene holdt på i 34 dager helt til FN fikk gjennom våpenhvile.

Talsmann i det israelske utenriksdepartementet, Mark Regev, og Hizbollahs talsmann, Hussein Rahal, vil ikke kommentere saken.

VIL UTPEKE MEKLER: FNs generalsekretær Kofi Annan vil utpeke en mekler som skal forhandle mellom Israel og Hizbollah. Foto: EPA/Scanpix
VIL UTPEKE MEKLER: FNs generalsekretær Kofi Annan vil utpeke en mekler som skal forhandle mellom Israel og Hizbollah. Foto: EPA/Scanpix Vis mer