Israel og palestinerne nær enighet

Israel og palestinerne nærmet seg i går enighet om en sikkerhetsavtale, ifølge talsmenn for begge parter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg venter at vi kan gjøre ferdig sikkerhetsavtalen i dag, sa en ledende palestinsk tjenestemann på den sjette dagen med harde forhandlinger på konferansesenteret Wye Mills utenfor Washington.

Kong Hussein bistår

Tirsdag kveld ankom også Jordans kong Hussein for å bistå president Bill Clinton i arbeidet med å presse Israel og palestinerne til å bli enige.

Kong Hussein kom rett fra Minnesota, der han får strålebehandling for kreft. Tirsdag kveld møtte han Israels statsminister Benjamin Netanyahu,og det var ventet at han ville delta i et møte med Clinton, Netanyahu og palestinernes president Yasser Arafat senere tirsdag.

Prestisje
President Clinton avlyste en viktig kampanjeturne til California for selv å ta del i forhandlingene, som han har kastet all sin prestisje inn i. I går møtte han igjen opp i Wye, for femte gang på de seks dagene de intensive forhandlingene har vart.

Kravet om økt palestinsk innsats for å stanse terrorangrep har vært en betingelse fra Israels side for å gå med på ytterligere tilbaketrekking fra okkuperte områder på Vestbredden.

Etter det palestinske granatangrepet på en bussholdeplass i den israelske byen Beersheva mandag der 64 personer ble skadd, forsterket Netanyahu kravet og nektet å forhandle om noe annet.