- Israel og USA nærmer seg enighet

Om hvordan Midtøsten-konflikten skal håndteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel og USA nærmer seg enighet om hvordan konflikten i Midtøsten skal håndteres, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Netanyahu tok imot USAs Midtøsten-utsending George Mitchell i Jerusalem tirsdag.

Forholdet mellom de to landene beskrives som det kjøligste på 20 år, etter at Israel har nektet å etterkomme amerikanske krav om å stanse byggingen av bosetninger på den okkuperte Vestbredden.

Etter tirsdagens møte mente Netanyahu at det er framgang å spore.

- Vi beveger oss i retning av en forståelse som vil gjøre det mulig å gå videre med fredsprosessen mellom oss og palestinerne, sa Netanyahu.

Ifølge israelske medier innebærer enigheten at Israel stanser byggingen av bosetninger, men at byggeprosjekter som allerede er igangsatt, blir fullført.

Mitchell kom ikke med noen kommentar etter møtet, men mandag var han mest opptatt av hvilke skritt partene må ta for å få fredsprosessen tilbake i gjenge.

- Palestinerne må utvide og bedre sikkerhetsstyrkene sine og må avstå fra språkbruk som kan gjøre forhandlinger vanskeligere. Israel må ta seg av vanskelige spørsmål som bosetninger og utposter, sa Mitchell etter et møte med palestinernes president Mahmoud Abbas.


(©NTB)


Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte tirsdag USAs spesialutsending George Mitchell. Israel og USA nærmer seg enighet om hvordan konflikten i Midtøsten skal håndteres, ifølge Netanyahu. Foto: REUTERS / Dan Balilty / SCANPIX