Israel omringer palestinsk by

Israelske styrker har omringet den palestinske landsbyen Beit Jalla nær Betlehem i dag. To palestinske tenåringer døde i kampene med den israelske hæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volden fortsetter i Midtøsten. I dag mistet Ashraf Habayeb (15) og Saed Tamboor (17) livet. De to ungdommene ble sendt til et sykehus i Nablus på Vestbredden, men døde av skadene de ble påført i kampene, melder AP.

Skjøt mot bosetning

Israelerne omringet Beit Jalla etter at det gjentatte ganger er skutt derfra mot en jødisk bosetning, Gilo. I går kveld skjøt palestinere i gatene i Gilo. Ingen ble skadet, men 16 leiligheter ble ødelagt og to israelske kvinner blir nå behandlet for sjokk.

- Fra i morges vil Beit Jala være omringet, sa forsvarssjef Shaul Mofaz til israelsk radio. Han råder innbyggerne i Beit Jala til å forlate sine hjem hvis det blir mer skyting derfra mot Gilo.

Israelske kamphelikoptre angrep seint i går kveld boligområder i utkanten av Betlehem og Beit Jalla med raketter.

Med sine 35.000 innbyggere er Gilo er en av de største jødiske bosetningene Israel har opprettet i områdene de i okkuperte i 1967.

Kriseregjering

Statsminister Ehud Barak har bestemt seg for å begynne forhandlinger for å danne en nasjonal kriseregjering, ifølge israelske medier i dag.

Den israelske radioen melder at det i løpet av dagen vil komme i gang forhandlinger med det høyreorienterte Likud-partiet ledet av Ariel Sharon, det venstreliberale Meretz og det ultraortodokse Shas-partiet.

Barak vil starte med å tilby dem statsrådsposter uten porteføljer. Kommer de til enighet skal Barak og Sharon sammen fastsette dagsorden for regjeringsmøtene. I løpet av tre uker skal samtalene om retningslinjene for den nye regjeringen og fordeling av statsrådsposter begynne, melder NTB.

123 personer er drept i kampene som har pågått de siste tre ukene. Flesteparten av disse er palestinere.

Dagbladet.no følger situasjonen i Midtøsten utover dagen.