Israel ønsker å frata Knesset-medlem statsborgerskapet

Den israelskarabiske parlamentarikeren Hanin Zuabi var om bord på «Mavi Marmara». - Hun er en forræder, mener innenriksministeren.

ISRAELSK KNESSET-MEDLEM VAR OM BORD: Mandag aksjonerte israelske kommandosoldater mot Mavi Marmara. Da var den israelskarabiske parlamentarikeren Hanin Zuabi var om bord. Nå vil innenriksministeren ta fra henne statsborgerskapet. Foto: AP Photo/Israel Defence Force/Scanpix
ISRAELSK KNESSET-MEDLEM VAR OM BORD: Mandag aksjonerte israelske kommandosoldater mot Mavi Marmara. Da var den israelskarabiske parlamentarikeren Hanin Zuabi var om bord. Nå vil innenriksministeren ta fra henne statsborgerskapet. Foto: AP Photo/Israel Defence Force/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den israelskarabiske parlamentarikeren Hanin Zuabi kan miste sitt israelske statsborgerskap fordi hun var om bord Mavi Marmara da skipet ble bordet av israelske soladter mandag.

Ihvertfall om innenriksminister Eli Yishai får det som han vil, ifølge den israelske storavisa Haaretz. Han kaller det hele et bevisst forræderi mot staten Israel.

Han har bedt regjeringsadvokat Yehuda Weinstein om å hjelpe ham med å inndra statsborgerskapet, etter at Høyesterett fastslo at innenriksministeren selv kan inndra et statsborgerskap uten skriftlig godkjenning fra regjeringsadvokaten.

Han ønsker også å frata Zuabis parlamentaiske immunitet som medlem av Knesset.

- De siste dagene har israelske statsborgere vært vitne til hvordan det israelske parlamentsmedlemmet Hanin Zuabi ledet en gruppe terrorister som ønsket å skade israelske forsvarssoldater - under beskyttelse av sin parlamentariske immunitet, skrev Yishai til Weinstein torsdag, ifølge Haaretz.

- Zuabi brukte sin immunitet som en kappe for å beskytte seg mot loven, til tross for at hun utvilsomt var klar over aktivistene planer om å anripe israelske soldater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer