Israel planlegger 30 000 nye boliger på Vestbredden

JERUSALEM (NTB-AFP): Israels boligminister arbeider med planer om å bygge 30 200 nye boliger for jøder på den okkuperte Vestbredden, skrev avisa Haaretz i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa var byggingen av 14 600 av boligene allerede godkjent av regjeringen.

  De fleste av boligene skal bygges på palestinsk territorium innenfor en avstand av 15 km fra Jerusalem, et område som høyreregjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu har lovet at Israel aldri vil gi tilbake til palestinerne.

Trosser krav

Netanyahu lovte denne uka å presse fram byggingen av boliger i palestinske områder trass i palestinske og amerikanske krav om at han stanser utbyggingen i påvente av de endelige forhandlingene om de okkuperte områdene.

  Omfanget at nybyggingen står i sterk strid til israelske påstander om at nybygging bare skal gjennomføres for å dekke behovet som kommer av «naturlig vekst» i de eksisterende bosettingene.

  Kunngjøringen i går om at Israel skal bygge 600 nye boliger, utløste straks krass kritikk fra den amerikanske Midtøsten-utsendingen Dennis Ross.

Dobling

Selv om den planlagte boligbyggingen for det meste skal foregå i områdene utenfor Jerusalem, planlegges det også en dobling av bosettingen Ariel langt inne på palestinsk område ved Nablus - 3690 nye boliger i bosettingen der det fra før er 3000 boliger.

  I dag bor det 150 000 i de 155 bosettingene som er blitt bygd siden Israel okkuperte Vestbredden og Gaza. Da er de 160 000 som bor i det okkuperte Øst-Jerusalem ikke regnet med.