- Israel planlegger massivt angrep

Et britisk blad med etterretning som spesialfelt skriver at den israelske hæren planlegger å ødelegge palestinske styrker i en massiv offensiv etter neste selvmordsangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Israelsk tap vil komme opp i flere hundre, mens palestinerne kommer til å miste tusenvis, « skriver Jane's Foreign Report som siterer en kilde som skal ha sett den angivelige planen, utarbeidet av en rekke høytstående generaler. Israel benekter at det finnes en slik plan.

«Mot slutten av operasjonen regner generalene med at palestinernes leder, Yasser Arafat, blir tvunget til å forlate Vestbredden eller Gazastripen», skriver bladet videre. Målet skal være å drepe eller tvinge Arafats innerste sirkel i eksil. Deretter skal 40.000 palestinske soldater avvæpnes for deretter å bli drept eller satt i fangeleirer.

Den israelske hærens talsmann Olivier Rafowicz svarer med å si at Israel, i likhet med alle andre hærer i verden, har mange ulike planer utfra ulike situasjoner, men at en slik plan ikke eksisterer.

Ifølge det britiske bladet forventer Israel internasjonal fordømmelse, men de tror at Syria, Jordan og Egypt kommer til å holde seg utenfor konflikten. Den eneste virkelige trusselen kan komme fra den irakiske hæren som muligens kommer til å ta seg til Israel via Jordan for å forsvare palestinerne. Generalene skal imidlertid være overbevist om at israelske krigsfly tar seg av den mulige trusselen.

(NTB-Reuters)