Israel rammet av raketter fra Libanon

To raketter traff byen Kiryat Shmona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To Katjusja-raketter traff i dag den nordisraelske byen Kiryat Shmona nær grensa til Libanon, opplyser israelsk politi.

- To Katjusja-raketter landet i Kiryat Shmona og førte til ødeleggelser på et kjøretøy og veier. Ingen ble såret, sier en talsmann for israelsk politi.

Første angrep på 10 måneder 

Rakettene skal ha blitt avfyrt av antatte palestinske opprørere fra Sør-Libanon og ikke av Hizbollah, ifølge en libanesisk sikkerhetskilde. Hizbollah var raskt ute med å avvise at gruppen hadde noe med søndagens angrep å gjøre.

Rakettene ble avfyrt fra den sørlibanesiske landsbyen Taibeh, ifølge sikkerhetskilder.

Dette er det første rakettangrepet av denne typen siden krigen mellom Israel og Hizbollah i fjor sommer, da nesten 4.000 raketter ble avfyrt mot Nord-Israel.

Bekymret

Israels statsminister Ehud Olmert er på besøk i USA og er blitt orientert om angrepet.

ANGREP: For første gang på ti måneder skjøt militante libanesere raketter inn på israelsk side i dag. Foto: AFP/EFI SHARIV/SCANPIX
ANGREP: For første gang på ti måneder skjøt militante libanesere raketter inn på israelsk side i dag. Foto: AFP/EFI SHARIV/SCANPIX Vis mer

- Statsministeren ble orientert om Katjusja-rakettene like etter at det skjedde, og han har diskutert det med forsvarsministeren og utenriksministeren, sier en tjenestemann som er med Olmerts delegasjon til USA.

Tjenestemannen sier Israel er dypt bekymret over angrepet, men at landet ikke vil la seg provosere til å besvare angrepet.


(NTB)