- Israel river bosetterutposter

Israelske sikkerhetsstyrker har begynt å fjerne to ulovlige bosetterutposter på Vestbredden, sier en israelsk sikkerhetskilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De fjerner to utposter sør for Hebron, en nær Beit Haggai og en annen nær Maaleh Hever, sa kilden. Bei Haggai og Maaleh Hever er bosettinger.

Sikkerhetskilden sa at det ser ut til at utpostene blir fjernet i samarbeid med lokale bosettere, men det er ikke bekreftet av bosetternes talsmann. Israelske medier melder at utpostene ikke var bebodd.

Andre bosettinger som er reist nord på Vestbredden uten myndighetenes tillatelse, skal trolig også fjernes de neste dagene.

Israelske fredsaktivister sier at de jødiske bosetterne har bygd et stort antall utposter i tilknytning til bosettinger, siden det palestinske opprøret startet i oktober 2000. Utpostene består ofte ikke av annet enn noen få campingvogner.

Statsminister Ariel Sharons regjering har lovet å ikke bygge nye bosettinger, men koalisjonen har hittil nektet å fjerne utpostene. Det ville ført regjeringen i konflikt med en del av den ortodokse høyresidens viktige velgere.

(NTB)