Israel setter inn reservesoldatene

Nå drilles israelske reservister og forbereder seg på kamper i krigssonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens israelske styrker trengte stadig lenger inn i de trange smugene i Gazastripen, tydet en mobilisering av reservistene på at Israel forbereder ytterligere opptrapping.

Israelske tjenestemenn har varslet en ny fase i krigføringen som vil kreve bruk av reservestyrker som har stått klare langs grensa til Gazastripen.

Frykter bombefeller

Det ble gjennomført nesten 60 flyangrep mot palestinske raketter i går, mens de israelske styrkene med sine stridsvogner tok seg lenger inn i Gaza by.

Den israelske militærtalskvinnen Avital Leibovich sier at de tettbefolkende nabolagene i Gaza by er fulle av hjemmelagde bomber og farlige feller som er konstruert for å eksplodere om soldater nærmer seg.

Sent i går kveld steg tjukke røyksøyler opp fra eksplosjoner over byen, mens skyting ble hørt fra et område sør for byen. I morges avfyrte marinefartøyer over 25 granater mot Gaza by. Dette utløste branner og rystet høyhusene, blant annet huset der nyhetsbyrået Associated Press har sitt kontor.

Før daggry ble minst ett Hamas-medlem drept i et israelsk flyangrep i den nordlige delen av Gazastripen der det var harde kamper, ifølge sykehuskilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer