Israel sier de vil gjengjelde synagogeangrep «med full styrke»

Ekspert frykter borgerkrig.

VARSLER HEVN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier til nyhetsbyrået AP at Israel vil slå voldsomt tilbake etter angrepet mot en synagoge i Jerusalem i morges. Foto: AFP / NTB scanpix
VARSLER HEVN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier til nyhetsbyrået AP at Israel vil slå voldsomt tilbake etter angrepet mot en synagoge i Jerusalem i morges. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier til nyhetsbyrået AP at Israel vil slå voldsomt tilbake etter angrepet mot en synagoge i Jerusalem i morges.

- Vi vil gjengjelde angrepet med full styrke, sier Netanyahu.

Minst fire ble drept da to eller tre angripere, forkledd som ultraortodokse jøder, slo til med kniv og øks. To gjerningspersoner ble skutt og drept av politiet, men politiet jaktet tirsdag morgen fortsatt en mulig tredje person.

Netanyahu beskylder Hamas og Palestinas president Mahmoud Abbas for å direkte ha oppfordret til den eskalerende volden i Jerusalem, ifølge AP.

Han sier videre at verdenssamfunnet på et uansvarlig vis ignorerer at Hamas og Abbas oppfordrer til vold.

Statsministeren lover ifølge NTB at angrepet blir gjengjeldt med «hard hånd» Netanyahu sier angrepet er «ondskapsfulle drap på jøder som kom for å be» og at de ble drept av «usle drapsmenn». Han skal i løpet av tirsdag ettermiddag møte sikkerhetssjefer.

Frykter borgerkrig Dagens angrep var det blodigste angrepet på lang tid i byen, men situasjonen har vært svært spent og urolig i lengre tid. En svensk Israel-ekspert frykter nå borgerkrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer