Israel sier ja til kortvarig våpen­hvile

I morgen.

VÅPENHVILE: Etter ni dager og over 200 døde, sier Israel ja til et kortvarig opphold i angrepene mot Gaza. Nesten 50 av de døde er barn, ifølge Al Jazeera. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VÅPENHVILE: Etter ni dager og over 200 døde, sier Israel ja til et kortvarig opphold i angrepene mot Gaza. Nesten 50 av de døde er barn, ifølge Al Jazeera. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israel sier ja til en seks timer lang våpenhvile med Hamas, etter ni dager med angrep fra begge sider. En israelsk militærtopp sier til BBC at våpenhvilen går fra klokka 10 til 15, lokal tid, på torsdag.

Det er ikke kjent hva Hamas sier til forslaget.

Det er humanitære grunner til at Israel sier ja til forslaget, opplyser en talsperson for Israel til Reuters.

Over 220 palestinere er så langt meldt drept, inkludert fire barn som spilte fotball på en strand Israel bombet i ettermiddag. Den israelske hæren beskriver hendelsen i Gaza by som et «tragisk utfall», og at de vil etterforske hva som skjedde.

Hamas har på sin side skutt over 1200 raketter inn mot Israel siden forrige uke, ifølge BBC. Én israeler er meldt drept.

Saken oppdateres.

(Dagbladet/NTB)

Fakta om konflikten:

* Konflikten mellom Israel og Gaza brøt ut igjen etter drapene på én palestinsk og tre israelske tenåringer i juni.

* 8. juli startet Israel luftangrepet «Operation Protective Edge» som svar på raketter fra palestinske områder på Gazastripen.

* Fire barn ble drept i angrep mot Gaza onsdag. Antall drepte palestinere i konflikten er minst 219, ifølge helsepersonell. Én israeler er drept i angrep fra Hamas.

* Det israelske forsvaret sier at målene for offensiven er utskytingsramper for raketter og oppholdsstedene til medlemmer av væpnede palestinske grupper.

* Egypts forslag om våpenhvile mellom partene ble avslått av Hamas 15. juli.

* Israel har rådet 100 000 palestinere nord på Gazastripen til å forlate sine hjem foran en ventet bakkeoffensiv.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer