Israel siktes etter leiedrap i Dubai

Holdes ansvarlig for forfalske pass antatt brukt i drapet.

16 NYE ETTERSØKTE: Disse 16 mennene og kvinnene etterlyses i anledning drapet på Hamas-topp Mahmoud al-Mabhouh i Dubai 20 januar 2010. Det totale antallet er nå 27. Foto: Interpol
16 NYE ETTERSØKTE: Disse 16 mennene og kvinnene etterlyses i anledning drapet på Hamas-topp Mahmoud al-Mabhouh i Dubai 20 januar 2010. Det totale antallet er nå 27. Foto: Interpol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ron Proser, Israels ambassadør i London, ble ifølge Daily Telegraph innkalt til det britiske utenriksdepartementet i går. Der fikk han høre hva som hadde kommet ut av etterforskningen av drapet på Hamas-toppen Mahmoud al-Mahmoud i Dubai 20. januar.

Flere av leiedrapsteamet som mistenkes for ugjerningen reiste på pass opprinnelig tilhørende briter bosatt i Israel.

Proser ble orientert om at den israelske regjeringen vil bli formelt siktet for drapet.

Mossad, Israels beryktede sikkerhetstjeneste, står ifølge dokumentasjon innhentet av britiske myndigheter bak forfalskningen av opptil 15 britiske pass - passene brukt av det antatte drapsteamet.

EtterretningDette vil nå bli forelagt det britiske parlamentet. Det har imidlertid ikke lykkes etterforskerne å få på det rene hvorvidt det faktisk var Mossad-tjenestemenn eller andre på Israels lønningsliste som utførte selve drapshandlingen.

Også den militære etterretningstjenesten i Israel mistenkes i saken. Andre antatte gjerningsmenn og -kvinner er fra Irland, Frankrike, Australia

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer