Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel skal inn med bakkestyrker

Har kalt inn ekstra soldater for å gjennomføre «en begrenset bakkeoperasjon i Libanon.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  - Vi vil inn med begrensede bakkestyrker for å skade terroren som skader oss, sa den israelske forsvarssjefen, Dan Halutz til den israelske avisen Haaretz.

Israelske soldater og stridsvogner står nå klare ved den israelsk-libanesiske grensen etter at hæren har kalt inn ekstra soldater for å gjennomføre planen om "begrenset bakkeooperasjon," melder nyhetsbyrået AP.

- Ødelegge våpenlagre

Målet for bakkeoperasjonen er å ødelegge tunneler og gjemmesteder som Hizbollah bruker, og å ødelegge geriljahærens våpenlagre i Sør-Libanon.

For å få til dette skal de inn med hunrevis av soldater. En FN-observatør har rapportert om  at mellom 300 og 500 soldater og 300 stridsvogner står klare på grensen.

Buffersone

Etter at Ehud Olmert i går ba befolkningen i Sør-Libanon om å flytte nordover, har flere pekt på at det ser ut som at Israel nå ønsker å lage en buffersone slik de gjorde under sin okkupasjon av Libanon fra 1982 til 2000.

Ifølge Midtøsten-forsker i NUPI Kari Karame vil ikke Israel tillate FNs humanitære bistand til Libanon før de har oppnådd sitt mål om en buffersone.

GJØR KLAR ARTILLERIET: Israelske soldater ved grensen i morgentimene i dag. Alle foto: SCANPIX
GJØR KLAR ARTILLERIET: Israelske soldater ved grensen i morgentimene i dag. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Ifølge en anonym israelsk militær-talsmann AP har snakket med, dreier det seg ikke om å lage en buffersone.

image: Israel skal inn med bakkestyrker
FORBEREDES: Mobilt artilleri forberedes i byen Kiryat Shoma nær grensen.