Israel skjøt mot palestinsk bygning

Israelske soldater i stridsvogner skjøt i dag mot en palestinsk bygning på vaktposten Karni mellom Israel og Gazastripen. Minst en palestinsk politimann ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel sendte 15 stridsvogner og et annet pansret kjøretøy til området for å åpne en vei til den jødiske bosettingen Netzarim. Det ble også skutt med maskingevær, ifølge øyenvitner. De sa også at seks palestinere var blitt skadd i tidligere sammenstøt på stedet.

En korrespondent for israelsk radio som var på stedet sa at stridsvogner og pansret kjøretøy skjøt mot rundt 400 steinkastende palestinske demonstranter for å rydde veien til bosettingen.

Palestinernes president Yasser Arafat sa samme dag at palestinerne vil fortsette intifadaen til de kan gjøre krav på Jerusalem som hovedstad.

- Palestinerne vil holde ut til en gutt eller jente heiser det palestinske flagg i Jerusalem, vår palestinske hovedstad, sa Arafat etter at han hadde åpnet et halvferdig sykehus som skal ta imot strømmen av skadde fra de pågående sammenstøtene mellom palestinere og israelske soldater.

(NTB)