Israel sprengte hus i Hebron etter angrep på bosettere

Israelske styrker ødela huset til en militant palestiner i byen Hebron på Vestbredden etter at fire rabbiner-studenter ble skutt og drept i en jødisk bosetting fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmennene ble skutt og drept av israelske soldater etter at de hadde angrepet studentene mens de forberedte et sabbat-måltid i bosettingen Otniel, ifølge militære kilder.

Islamsk hellig krig har påtatt seg ansvaret for angrepet. Huset som ble ødelagt i Hebron, tilhørte imidlertid et medlem av Al Aqsa-martyrenes brigader, en gruppe med forgreininger til Yasser Arafats Fatah-organisasjon. Ifølge vitner så Israel ut til å forberede sprengningen av enda et hus som tilhører en palestiner som er medlem av Islamsk hellig krig.

Menneskerettsgrupper mener at ødeleggelsen av palestinske hus fungerer som en kollektiv avstraffelse som bryter med internasjonale konvensjoner. Israel mener imidlertid at aksjonene er nødvendige for å avskrekke palestinerne fra nye angrep.

Noen timer etter angrepet i bosettingen gikk en bilbombe av i Vest-Jerusalem. En palestinsk mann fra Øst-Jerusalem, som fikk lettere skader da bomben gikk av, har innrømmet å stå bak, melder israelsk radio. Bomben skal ha gått av tidligere enn beregnet.

Fredag oppfordret den åndelige lederen av Hamas-bevegelsen, Sheikh Ahmed Yassin, til fortsatte angrep mot israelske mål. Hamas har stått bak en rekke selvmordsangrep i Israel.

Israelske etterretningskilder har opplysninger om flere planlagte palestinske angrep, ifølge israelske kilder. Den siste uken skal palestinere ha forsøkt å infiltrere jødiske bosettinger i de okkuperte områdene hele 21 ganger.

(NTB-Reuters-DPA)