Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Israel stanser likvideringer

Den israelske hæren skal stanse likvideringen av palestinske aktivister i visse områder hvor det palestinske politiet har kontroll, opplyser en israelsk tjenestemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel skal ha orientert palestinske ledere om beslutningen på et møte i Gaza tirsdag kveld, ifølge israelske medier.

Beslutningen blir oppfattet som en israelsk anerkjennelse av president Mahmoud Abbas forsøk på å få kontroll over grupper som retter aksjoner mot israelske mål.

Statsminister Ariel Sharon ønsker også å gjenoppta samtalene med palestinerne. Ifølge politiske kilder skal representanter for Ariel Sharon og palestinernes nyvalgte president Mahmoud Abbas møtes onsdag kveld eller tidlig torsdag for samtaler.

Sharon innførte 14. januar forbud mot diplomatiske samtaler med palestinerne etter at seks israelere ble drept ved en grenseovergang i Gaza. Onsdag meldte israelsk radio at Sharon har opphevet forbudet.

Palestinernes forhandlingsminister Saeb Erekat oppfordrer Israel til å fokusere nye forhandlinger rundt veikartet for fred.

I løpet av den siste uka har alle politiske forhandlinger vært lagt på is, men partene har likevel hatt to møter på lavere nivå for å koordinere utgrupperingen av palestinske politimenn nord på Gazastripen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media