RUINER: Dette bildet er tatt i Beit Hanoun i Gaza, som har vært utsatt for en rekke angrep. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
RUINER: Dette bildet er tatt i Beit Hanoun i Gaza, som har vært utsatt for en rekke angrep. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)Vis mer

Israel starter nye angrep mot Gazastripen

Den israelske hæren varslet søndag morgen at de starter nye angrep mot Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyråene er det rakettutskyting fra Gazastripen som er årsak til at Israel går i gang med nye kamphandlinger mot enklaven.

Israel hadde lørdag kveld erklært en ensidig humanitær 24-timers våpenhvile, tross raketter fra Hamas.

En israelsk regjeringskilde opplyste seint til nyhetsbyrået AP at Israel vil forlenge den humanitære våpenhvilen med 24 timer, men at landet vil forsvare seg om raketter blir avfyrt fra Gaza.

Vedkommende ønsker ikke å bli navngitt, fordi han ikke var gitt myndighet til å informere journalister.

Hamas avviste tidligere i går kveld Israels forslag om å utvide lørdagens 12-timers våpenhvile med fire timer. Like etter våpenhvilen var over klokka 19, skal Hamas ha avfyrt flere raketter mot Israel.

Hamas avviste imidlertid også Israels forslag om våpenhvile på Gazastripen i 24 timer, ifølge en talsmann i Hamas. Det melder nyhetsbyrået AFP rett før midnatt.

(Dagbladet/NTB)