Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel starter tilbaketrekking

Israel gir etter for press, og har startet tilbaketrekkingen fra seks palestinske byer på Vestbredden, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske og palestinske sikkerhetssjefer skal etter planen møtes i dag for å koordinere en gradvis israelsk tilbaketrekking fra Vestbredden.

I morgentimene i dag ble det kjent at Israel gir etter for internasjonalt press, spesielt fra FN, og startet tilbaketrekkingen fra seks palestinske byer på Vestbredden. Det er NRKs Midtøsten-korrespondent som melder dette.

Det israelske sikkerhetskabinettet besluttet i går kveld kveld, under intenst amerikansk press, å gå inn for en gradvis israelsk tilbaketrekking.

Noen timer senere krevde FNs sikkerhetsråd i en uttalelse øyeblikkelig israelsk tilbaketrekking fra de seks palestinske byene som er blitt okkupert på nytt etter drapet på Israels turistminister for vel en uke siden.

Israel har tidligere ikke villet oppgi noen tidsplan for tilbaketrekningen.

Israelske styrker skal ha drept tre palestinere i Gaza natt til i dag. Den israelske hæren hevder de tre prøvde å trenge seg inn i en jødisk bosetting på kysten nord i Gaza-stripen.

(NTB)

Hele Norges coronakart