Israel stenger flyplass etter rakettangrep

Tre raketter slo ned i morgentimene i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israelske myndigheter har valgt å stenge flyplassen i Eilat etter at tre raketter slo ned i byen i morgentimene onsdag, melder Al Arabiya på Twitter.

- Vi har funnet to eksplosjonssteder i byen, og vi har for sikkerhets skyld stengt flyplassen, sier en talsmann for israelsk politi, Micky Rosenfeld.

Ifølge Haretz skal det dreie seg om kun to raketter, og de skriver også at det ikke meldes om drepte eller skadede etter angrepet. Luftrommet over byen er stengt for trafikk og politiet har beordret folk om å holde seg inne.

- Det er ikke meldt om sårede. Bombeeksperter gjennomsøker nå området, sier Rosenfeld.

Ordfører i Eilat, Meir Yitzhak Halevy, sa til Army Radio at rakettene tilsynelatende ble skutt opp fra Sinai-halvøya. Samme radio meldte også at to raketter slo ned over i Aqba i Jordan.

Eilat er utstyrt med et rakettforsvar, Iron Dome, som skal være i stand til å skyte ned raketter. Hvorvidt systemet har skutt ned raketter denne gangen er usikkert, skriver Haretz.

<strong>RAKETTFORSVAR:</strong> Iron Dome kalles systemet. Her viser USAs president Barack Obama systemet under et besøk på Ben Gurion-flyplassen. Foto: AFP/MANDEL NGAN
RAKETTFORSVAR: Iron Dome kalles systemet. Her viser USAs president Barack Obama systemet under et besøk på Ben Gurion-flyplassen. Foto: AFP/MANDEL NGAN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer