SVARER PÅ RAKETTER: Israel truet søndag Hamas-bevegelsen på Gazastripen med kraftig gjengjeldelse etter rakettangrepene de siste dagene. Foto: EPA/JIM HOLLANDER/SCANPIX
SVARER PÅ RAKETTER: Israel truet søndag Hamas-bevegelsen på Gazastripen med kraftig gjengjeldelse etter rakettangrepene de siste dagene. Foto: EPA/JIM HOLLANDER/SCANPIXVis mer

Israel svarer på raketter fra Gaza

Israel gjennomførte flere angrep mot Gazastripen natt til mandag som svar på at raketter ble skutt mot det sørlige Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De israelske angrepene var rettet mot en smuglertunnel og et våpenlager i den nordlige delen av Gazastripen og et område for utskyting av raketter, ifølge en militær talsmann. Han la til at målene ble truffet.

Israel truet søndag Hamas-bevegelsen på Gazastripen med kraftig gjengjeldelse etter rakettangrepene de siste dagene.

Opptrappingen av rakettutskytningene, som begynte lørdag, og den kraftige ordbruken på israelsk side skaper frykt for at Israel kan iverksette en større operasjon mot Gaza, av samme sort som krigen mot Gaza rundt nyttår 2009.

Lørdag kveld skjøt palestinerne en rakett mot en israelsk jeep, og fire israelske soldater ble såret. Seks palestinere er drept i israelske gjengjeldelsesangrep. (NTB)