Israel synes å gå langt til høyre i tirsdagens valg

- Det vil skape trøbbel for USAs president Barack Obamas fredsønsker.

SANNHETENS ØYEBLIKK: En ultraortodoks jøde går forbi en valgplakat for Israels Arbeiderparti (Labor) med sloganet "I sannhetens øyeblikk.... Barak". På plakaten er Kadima-leder og utenriksminister Tzipi Livni (t.v.), Arbeiderpartiets fremste mann, nå forsvarsminister, Ehud Barak og Likud-leder og tidligere statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner/Scanpix
SANNHETENS ØYEBLIKK: En ultraortodoks jøde går forbi en valgplakat for Israels Arbeiderparti (Labor) med sloganet "I sannhetens øyeblikk.... Barak". På plakaten er Kadima-leder og utenriksminister Tzipi Livni (t.v.), Arbeiderpartiets fremste mann, nå forsvarsminister, Ehud Barak og Likud-leder og tidligere statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA BY (Dagbladet.no): Israel synes å gå langt til høyre i tirsdagens valg. Det vil skape trøbbel for USas president Barack Obama og hans fredsønsker, mener israelske kommentatorer.

De første utenlandske lederne Obama ringte til etter at han begynte som president, var palestinske og israelske.

Den raske utnevnelsen av erfarne George Mitchell som USAs Midtøsten-utsending, viser og Obamas ønske om fred i Midtøsten. Men meningsmålingene for valget om to dager gir ingen grunn til optimisme, ifølge israelere.

- Det vil bli hardere for Obama med en israelsk regjering mer til høyre, sier kommentatoren og journalisten i den israelske avisa Yedioth Ahronoth, Nahum Barnea, til Dagbladet.

Hans israelske journalistkollega, Gideon Levy i avisa Ha?aretz, er enig:

- Jeg er pessimist som alltid: Obama, og (utenriksminister Hillary) Clinton spesielt, kommer ikke til å presse Israel nok til at det blir endring. Atmosfæren mellom Jerusalem og Washington blir ikke like bra med en ekstrem israelsk regjering, men det blir mer av det samme. Dessverre, for endring til det bedre krever kraftig amerikansk press, sier Levy til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer