- Israel-Syria-sporet kan ikke overvurderes

Men USA har ikke bestemt om man skal sende en ambassadør til Damaskus.

TOPPNIVÅ: Denne uken har to amerikanske toppdiplomater gjestet Syria. Her, syrias utenriksminister Walid al-Moualem (t.h.) med USAs fungerende assisterende utenriksminister med ansvar for nære-østen spørsmål, Jeffrey Feltman (midten), nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Dan Shapiro og charge D'Affairs ved USAs ambassade i Syria, Mora Conlly. Foto: REUTERS/Khaled al-Hariri/SCANPIX
TOPPNIVÅ: Denne uken har to amerikanske toppdiplomater gjestet Syria. Her, syrias utenriksminister Walid al-Moualem (t.h.) med USAs fungerende assisterende utenriksminister med ansvar for nære-østen spørsmål, Jeffrey Feltman (midten), nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Dan Shapiro og charge D'Affairs ved USAs ambassade i Syria, Mora Conlly. Foto: REUTERS/Khaled al-Hariri/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forbindelsen mellom Israel og Syria er meget viktig, men USA har ikke bestemt om man skal sende en ambassadør til Damaskus.

Utenriksminister Hillary Clinton kommenterte USAs forhold til Syria på en pressekonferanse i Tyrkias hovedstad Ankara lørdag etter samtaler med Tyrkias utenriksminister Ali Babacan.

- Israel-Syria-sporet kan ikke overvurderes, sa Clinton om forbindelsen og samtalene mellom de to statene. Tyrkia har meglet mellom dem, og utenriksminister Babacan sa at Tyrkia er villig til å gjenoppta meglingsarbeidet hvis begge parter ønsker det.

To amerikanske representanter var lørdag på offisielt besøk i Syrias hovedstad Damaskus for å ha samtaler med Syrias utenriksminister.

Jeffrey Feltman er fungerende statssekretær for Midtøsten i det amerikanske utenriksdepartementet, mens Dan Shapiro er medlem av Det nasjonale sikkerhetsrådet. De hadde samtaler med utenriksminister Walid al-Moualem.

- Syria kan spille en viktig og konstruktiv rolle, sa Feltman etter møtet.

Besøket er det første på så høyt nivå siden januar 2005.

(NTB)

HAR IKKE BESTEMT SEG: USAs utenriksminister Hillary Clinton har ikke bestemt seg om tiden er inne for å sende en ambassadør til Syria. I dag gjester hun Tyrkia, her i møte med utenriksminister Ali Babacan i Ankara. Foto: REUTERS/SCANPIX
HAR IKKE BESTEMT SEG: USAs utenriksminister Hillary Clinton har ikke bestemt seg om tiden er inne for å sende en ambassadør til Syria. I dag gjester hun Tyrkia, her i møte med utenriksminister Ali Babacan i Ankara. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer