Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Israel tar ikke ansvar for flyktninger

Det lekker som bare det fra Camp David-forhandlingene. Israel punger ut, men vil ikke ha ansvar for palestinske flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel vil gi en stor pengesum til en ny organisasjon som skal arbeide for å heve levekårene til palestinske flyktninger. Titusenvis av flyktninger får slippe inn i Israel gjennom et familiegjenforeninsprogram. Israel aksepterer at palestinerne omtaler dette som «realiseringen av rett til hjemvendelse», så lenge det ikke blir gjort flere krav til Israel.

Dette er hovedpunktene i Israels skisse til løsning av flyktningeproblemet, skriver avisa HaAretz i dag. Forslaget skal legges fram av Israels statsminister Ehud Barak under forhandlingene med palestinernes president Yasser Arafat ved Camp David. Barak understreker at Israel nekter å ta på seg moralsk eller juridisk ansvar for flyktningeproblemet.

Israelske kilder antyder at ytterligere en halv million palestinske flyktninger kan bli sluppet inn i den palestinske staten.

Den internasjonale organisasjonen vil bli ledet av Canada eller Sverige. Dens oppgave blir å skaffe penger til rehabilitering av flyktningene. Midlene skal fordeles på den palestinske staten, Jordan, Syria og Libanon og skal bedre flyktningenes levekår.

Flyktningespørsmålene er bare ett av mange vanskelige spørsmål det haster med å få løst. Palestinske kilder sier til HaAretz at de palestinske selvstyremyndighetene er åpne for å bytte land med Israel for å komme til enighet om bosettingene Israel krever å få beholde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media