Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel til aksjon mot Gaza etter rakettangrep

Minst tre palestinere ble drept og mange såret da det israelske forsvaret gikk til harde angrep mot flere mål på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaza-aksjonen ble innledet etter at to israelere ble såret i et rakettangrep sør i Israel torsdag.

Et israelsk kampfly slapp bomber over et Hamas-hovedkvarter i Gaza by torsdag ettermiddag. Eksplosjonen kunne høres over store deler av byen, og minst én person ble såret i angrepet.

Også flere andre områder på Gazastripen ble angrepet med granater av israelske stridsvogner. Minst én person ble drept og flere såret i angrepene, ifølge den palestinske redningstjenesten.

Senere torsdag ble to palestinere drept da Israel gjennomførte et angrep mot Rafah helt sør på Gazastripen.

Bussangrep Angrepene skjedde etter at en israelsk buss ble rammet av en palestinsk rakett utenfor kibbutzen Nahal Oz i det sørlige Israel. Ifølge Reuters er det snakk om en skolebuss. En gutt i tenårene ble alvorlig såret i angrepet, mens andre fikk lettere skader.

De sårede israelerne ble brakt til sykehus med ambulansehelikopter, opplyser en talsmann for Røde Davidsstjerne.

Forsvarsminister Ehud Barak beordret rask handling med alle nødvendige midler fra militæret.

Kamphelikopter Et israelsk kamphelikopter skjøt senere med maskingeværer mot mål på Gazastripen. Skytingen kunne høres i Gaza by, forteller en Reuters-korrespondent.

Det er første gang siden 2009 at Israel har brukt kamphelikoptre mot Gazastripen.

Ifølge det israelske militæret ble det avfyrt 45 raketter og granater mot israelsk territorium fra Gazastripen i løpet av tre timer torsdag, den verste beskytningen på to uker.

Israel greide imidlertid for første gang å stanse en av rakettene ved bruk av sitt nye rakettskjold. Ifølge en Reuters-fotograf var rakettangrepet tilsynelatende rettet mot den israelske byen Ashkelon, som ligger like nord for Gazastripen.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media