Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel til angrep på Gaza-stripen

Israelske kamphelikoptre skjøt tidlig lørdag morgen raketter mot en palestinsk politistasjon på Gaza-stripen, fortalte øyenvitner. De visste ikke om noen ble drept eller såret i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet var rettet mot en bygning i Dir al-Balach i den sørlige del av Gaza-stripen, som brukes av palestinernes havnepoliti. En talskvinne for den israelske hær bekreftet at det pågikk en operasjon i området, men ville ikke gå i detaljer.

Tidligere ble det meldt at palestinsk gerilja hadde skutt mot flere israelske militærstillinger nær grenseovergangen Erez mellom Israel og Gaza-stipen. En israelsk soldat kom lettere til skade i denne skytingen.

Palestinernes president Yasser Arafat beklaget fredag det spente forholdet som de siste to ukene har hersket mellom USA og de pale stinske selvstyremyndighetene. USAs president George W. Bush har flere ganger den siste tiden kritisert Arafat.

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået WAFA skyldes spenningen at «visse amerikanske tjenestemenn» støtter og oppmuntrer Israel i en politikk som svekker mulighetene for fred. Palestinerne synes den amerikanske holdningen er «merkverdig», skrev WAFA.

(NTB)

Hele Norges coronakart