OPPTRAPPING:  Israels statsminister Benjamin Netanyahy opplyste fredag at han hadde bedt militæret gjøre seg klar for en eventuell opptrapping, en opptrapping som nå blir et faktum. Foto:REUTERS
OPPTRAPPING: Israels statsminister Benjamin Netanyahy opplyste fredag at han hadde bedt militæret gjøre seg klar for en eventuell opptrapping, en opptrapping som nå blir et faktum. Foto:REUTERSVis mer

Israel trapper opp bakke- offensiven på Gazastripen

Minst 12 palestinere drept i nattas angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem palestinere ble drept, tre av dem brødre i angrep mot Rafah helt sør på Gazastripen natt til søndag, opplyser sykehuskilder.

Noen timer senere ble fire mennesker drept, en kvinne, to barn og sønnen til Hamas-lederen Khalil al-Hayya, i et angrep mot Shejaiya øst for Gaza by. Tre andre palestinere ble også drept, i det øyenvitner beskriver som massive angrep fra fly og artilleri.

Det israelske forsvaret (IDF) opplyser at de nå vil utvide bakkeoffensiven på Gazastripen.

- Vårt mål er å ramme Hamas og deres terrorkapasitet, slik at Israels innbyggere kan leve i trygghet og sikkerhet, opplyser IDF.

Tre israelske soldater er drept siden bakkeoffensiven ble innledet torsdag kveld, den ene av medsoldater inne på Gazastripen og de to andre i skuddveksling med Hamas-soldater som hadde tatt seg inn i Israel.

Israels forsvarssjef Benny Gantz advarer mot ytterligere tap når offensiven trappes opp.

— Det kan bli tøffe tider, sier Gantz, ifølge NTB.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa fredag at han hadde bedt militæret gjøre seg klar for en eventuell «betydelig opptrapping» av offensiven.

Målet med opprustningen av forsvarsstyrkene IDF er blant annet å ødelegge tunneler som Hamas og andre bruker til å smugle våpen inn i Israel. Soldatene vil ikke gå etter sivile palestinere, sa han.

- IDF er en moralsk hær, og den ønsker ikke å skade ett eneste uskyldig menneske. Ikke ett. Vi opererer kun mot terroristmål, sa Netanyahu ifølge CNN.