Israel trapper opp luftangrepene på Gazastripen etter en rekke rakettangrep

Israelske luftangrep fortsetter å ramme Gaza etter at rundt 90 granater og raketter ble skutt mot Israel. Tre israelere er såret og to palestinere er drept.

DEMONSTRASJONER: Israelske soldater skjøt tåregass mot demonstrantene under fredagens demonstrasjoner. En 15 år gammel gutt ble drept da han prøvde å klatre over grensegjerdet. Foto: AP / NTB scanpix
DEMONSTRASJONER: Israelske soldater skjøt tåregass mot demonstrantene under fredagens demonstrasjoner. En 15 år gammel gutt ble drept da han prøvde å klatre over grensegjerdet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De tre israelerne ble såret da en rakett traff huset deres i Sderot lørdag ettermiddag, opplyser israelske helsemyndigheter. De sårede er en 17 år gammel jente, en 20 år gammel kvinne og en 50 år gammel mann, melder Haaretz.

Det Hamas-kontrollerte helsedepartementet i Gaza opplyser på sin side at to palestinere er drept og 14 såret i israelske luftangrep lørdag. De to som ble drept, var 15 og 16 år gamle, opplyser departementet.

Det seneste israelske toktet ble gjennomført på ettermiddagen, og om lag 40 mål på Gazastripen ble rammet. Hamas' tunneler, logistikksentre og hovedkvarter var blant målene, sier oberstløytnant Jonathan Conricus.

Kraftig opptrapping

Toktet på ettermiddagen var den tredje runden med israelske luftangrep lørdag. Operasjonene er de mest omfattende som er gjennomført på dagtid siden Gaza-krigen i 2014, opplyser den israelske hæren.

Siden fredag kveld er det blitt skutt om lag 90 granater og raketter fra Gazastripen mot Israel, ifølge hæren. Om lag 20 av disse ble skutt ned.

Israelsk militære opplyser at de også natt til lørdag gjennomførte luftangrep mot Hamas-tunneler, en treningsleir og andre militærmål som blant annet skal ha blitt brukt til å skyte opp drager og ballonger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer