Israel trår hardere til

Til nå er åtte palestinere drept på den uoffisielle 12-årsdagen for en uavhengig palestinsk stat. Nå forbereder Israel på enda hardere aksjoner mot palestinerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld vil den israelske regjeringen avholde et møte for å vurdere hvilke tiltak de skal sette inn i kampen mot palestinerne. Mye tyder på at israelerne vil gi slipp på politikken de kaller tilbakeholden, for å sette inn hardere midler mot det de ser på som en mer aggressiv holdning fra palestinerne. Trusselen om en hardere linje fra israelerne kommer fra informasjonsminister Binyamin Ben-Eliezer.

Uttalelsene fra Ben-Eliezer var et svar til Arafats organisasjon Fatah. De har sagt at det vil bli satt i gang tiltak for å «utvise» alle israelere som befinner seg på Vestbredden og i Gaza, skriver BBC Online.

Sju drept

Ifølge sykehuskilder ble en ung palestiner skutt av israelske soldater på en grensepost mellom Israel og Gaza-stripen i dag. Mannen ble truffet i hjertet. I byen Tulkarem på Vestbredden ble to andre palestinere skutt og drept i sammenstøt med israelske soldater. De to var 18 og 29 år gamle.

Ytterligere en person ble drept i Jeriko og en femte palestiner ble skutt ved grenseovergangen Karni i Gaza. Seinere ble en 16-åring drept av soldater i Hebron, og en 20-åring ble skutt i brystet og drept i Jenin helt nord på Vestbredden.

I tillegg skjøt og skadet israelske soldater 15 palestinere i Rafah på Gaza-stripen, ifølge helsepersonell, skriver NTB. De sinte innbyggerne hadde kastet steiner på soldatene som jevnet palestinske avlinger med jorda for å få bedre utsikt fra kontrollpostene sine. Seks av de sårede hadde alvorlige skader, sa sykehuskilder.

Årsdag

Israelske styrker var i høy beredskap over hele Vestbredden og Gaza. Det var tillyst flere marsjer og demonstrasjoner i de palestinske områdene for å markere 12-årsdagen for Yasser Arafats symbolske erklæring om en egen palestinsk stat.

<B>KAMPENE FORTSETTER:</B> Denne lille gutten bæres i frontlinjen i gatekampene i Israel.