Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel trekker seg ut fra Nord-Gaza

Todagers offensiv er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidlig i dag trakk israelske soldater og tanks seg ut fra den nordlige delen av Gaza etter en to dagers offensiv, som drepte tilsammen 29 palestinere. Israelske fly befinner seg fortsatt over området, melder AP.

Den israelske hæren og flyvåpenet har angrepet Gaza-stripen i er forsøk på å stoppe militante fra å skyte raketter mot sørlige Israel. Operasjonen startet etter at militante som settes i forbindelse med Hamas, drepte to soldater og kidnappet en tredje 25. juni.

Ingen soldater fra Egypt

Egypt kommer ikke til å sende fredsbevarende styrker til den sørlige delen av Libanon, dersom en fredsstyrke skal etableres. Dette sa Egypts utenriksminister, Ahmed Aboul Gheit i går, skriver AP.

- Egypt vil ikke delta i denne fredsstyrken og bil ikke være blant statene som utgjør denne styrken. Egypt vil ikke være på libanesisk jord fordi det er ikke Egypts plikt å være på den israelske grensen sammen med arabiske stater, sier han ifølge AP.

Ikke grønt lys

Aboul Gheit sa i etterkant av Roma-konferansen at han ikke var enig i Israels justisminister, Haim Ramon, som sa at ettersom konferansen ikke hadde ført til våpenhvile, hadde Israel dermed fått grønt lys til å fortsette sin offensiv mot Hizbollah.

- Roma-konferansen ga ikke noe grønt lys til noen, sa Aboul Gheit.

SKADD: En gutt bæres inn på sykehuset etter å ha blitt skadd under Israels offensiv mot Nord-Gaza. Foto: AP/Scanpix
SKADD: En gutt bæres inn på sykehuset etter å ha blitt skadd under Israels offensiv mot Nord-Gaza. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Han la til at konferansen mellom arabiske og vestlige stater hadde blitt enige om flere ting, som behovet for humanitær hjelp og åpne korridorer.

Al-Qaida erklærte jihad

I går kommenterte al-Qaida den pågående offensiven for første gang.

Al-Qaidas nestleder, Ayman al-Zawahiri, sa i en video som ble publisert torsdag at militante vil svare på angrepene på muslimer i Libanon og Gaza.

- Krigen mot Israel handler ikke om et traktat eller en avtale om våpenhvile. Det er en jihad for Guds sak helt til Guds religion er etablert. Det er jihad for frigjøringen av Palestina, hele Palestina, i tillegg til hvert land som er et hjem for islam, fra Andalucia til Irak, sier han ifølge BBC.

- Som de angriper oss overalt, skal vi angripe dem over alt. Som de har forent seg for å bekjempe oss vil vår nasjon forenes for å bekjempe dem, fortsetter han.