Israel trekker stridsvogner

I morgentimene trekker Israel tilbake stridsvogner fra de palestinske områdene etter at Israel og palestinerne sent i går kveld ble enige om våpenhvile. Midtøsten står foran en skjebnedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en erklæring i natt opplyste Barak at tidligere statsminister Shimon Peres og palestinernes president Yasser Arafat i går kveld var blitt enige om å iverksette våpenhvilen som USA hjalp til å mekle fram på toppmøtet i Egypt i oktober.

Barak og Arafat skal seinere i dag offisielt kunngjøre våpenhvilen, og be alle parter om å stanse volden, sier Peres til israelsk radio.

Våpenhvilen skal gjelde i 48 timer, og hvis den perioden forløper rolig, vil Israel gå til visse skritt når det gjelder avsperringen av de palestinske områdene, sa Peres. Den endelige målsettingen er å gjenoppta fredssamtalene med palestinerne.

Allerede i morgentimene begynte hæren å trekke tilbake stridsvognene og oppheve stengningen av palestinske byer. Hærens talsmann Ron Kitrey sa at det ikke hadde vært noe skyting siden Peres og Arafat ble enige om våpenhvilen.

(NTB)