Israel truer med å angripe Syria

Israels forsvarsminister Zeev Boim truer med å angripe Syria. Han beskylder landet for å være direkte innblandet i selvmordsangrepet mot Israel denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er mulig å gjennomføre angrep dersom målene er nøye utvalgt og tidspunktet er riktig, for å få syrerne til å skjønne at det er røde linjer som ikke kan krysses, sa forsvarsminister Boim torsdag.

- Syria er ansvarlig for terrorhandlinger mot Israel fordi landet huser hovedkvarteret til terroristorganisasjoner. Ordre om å utføre angrep blir gitt i Damaskus, sier utenriksminister Silvan Shalom.

I oktober 2003 bombet israelske kampfly det Israel hevdet var en palestinsk treningsleir i nærheten av Damaskus. Angrepet kom noen dager etter at en selvmordsbomber drepte over 20 mennesker på en restaurant i Haifa nord i Israel.

Landet la den gang skylda på den ytterliggående palestinske organisasjonen Islamsk hellig krig, som rekrutterte den kvinnelige selvmordsbomberen.

Hamas har påtatt seg ansvaret for selvmordsaksjonen tirsdag, som er den første i Israel på fem måneder. Aksjonen var en hevn for Israels likvidering av Hamas-leder sjeik Ahmed Yassin i mars og hans etterfølger Abdelaziz al-Rantisi noen uker senere, sa en talsmann for Hamas.

(.NTB)