SORG:  Slektninger og venner på begge sider sørger over sine kjære som ble drept i den meningsløse skyteepisoden. Her fra begravelsen til en israelsk soldat etter tirsdagens skyting.
SORG: Slektninger og venner på begge sider sørger over sine kjære som ble drept i den meningsløse skyteepisoden. Her fra begravelsen til en israelsk soldat etter tirsdagens skyting.Vis mer

Israel truer med hard reaksjon på ethvert angrep

Israel holder Libanon og Hamas ansvarlige for hver sine angrep denne uken og varsler at nye angrep vil få alvorlige konsekvenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
- Vår politikk er klar, Israel svarer og vil fortsette å svare med makt på ethvert angrep mot sine borgere og soldater, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en TV-overført tale onsdag.

Fire mennesker ble drept i en skuddveksling på den israelsk-libanesiske grensen tirsdag. En av dem var israelsk offiser, to var libanesiske soldater, mens den siste var en libanesisk journalist.

Libanesiske soldater skal ha skutt fordi de mente israelerne krysset grensen. Det avviser FN-soldater i Sør-Libanon, og onsdag uttalte en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet at den libanesiske skytingen var fullstendig uberettiget.

Hizbollah klar Likevel har det også fra libanesisk hold kommet svært krasse utfall mot Israel etter episoden. Nestlederen i Hizbollah, sjeik Naim Qassem, sier at den sjiamuslimske gruppa er klar til å ramme Israel minst like hardt hvis Israel skulle gå til angrep.

- Israel må forstå at enhver aggresjon mot Libanon, uansett hvor liten, gir oss helt og holdent rett til å slå tilbake på det tidspunkt og den måten vi mener er passende og i tråd med libanesiske politiske interesser, sa Qassem i et intervju med nyhetsbyrået AFP onsdag.

Hizbollah var ikke involvert i tirsdagens hendelse.

Støtte av FN Årsaken til skuddvekslingen var at israelske styrker skulle fjerne trær som hindret sikten like ved grensen. Libanesiske styrker mente at trærne sto på libanesisk side av grensen og begynte derfor å skyte.

Den andre voldsepisoden i Israel skjedde mandag da det ble skutt kortdistanseraketter fra Sinai-ørkenen i Egypt. Rakettene traff flere havner ved Rødehavet, både i Israel og Jordan. En jordansk mann ble drept.

Israel er overbevist om at den palestinske gruppa Hamas sto bak angrepet.

(NTB)