Israel truer med nye angrep på Syria

Israel truer med nye angrep på Syria etter at den israelske hæren angrep en treningsleir for militante palestinske grupper i Syria natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det israelske angrepet på Syria kom noen timer etter en palestinsk selvmordsaksjon som krevde 19 liv i byen Haifa nord i Israel lørdag. Syria har ennå ikke reagert på angrepet og Israel truer nå landet med flere.

- Dersom Syria fortsetter å være delaktige i forbrytelsene til terrororganisasjoner som forbereder anti-israelske angrep, kan Israel gå til nye angrep, sier Raanan Gissin, talsmann for statsminister Ariel Sharon, søndag.

- Har ingen leir

Palestinske kilder i den libanesiske hovedstaden Beirut sier at en mann ble såret i angrepet på treningsleiren, som ifølge Gissin lå 15 kilometer nord for den syriske hovedstaden Damaskus.

Det kommer ikke fram av kunngjøringen fra den israelske hæren om angrepet på treningsleiren «dypt inne på syrisk territorium» ble utført fra lufta eller bakken. Men andre militære kilder sier til nyhetsbyrået AFP at «Israel gjennomførte et luftangrep mot en treningsleir som tilhører den palestinske gruppen Islamsk hellig krig i Syria natt til søndag».

Islamsk hellig krig avviser at de har «kjempende» medlemmer i Syria.

- Jihad (Islamsk hellig krig) har ingen kjempende utenfor de palestinske områdene, sier organisasjonens talsmann i Beirut, Abu Imad al-Rifaei, til fjernsynskanalen Al-Jazeera søndag formiddag.

- Syria støtter terror

Kunngjøringen fra Israels hær sier at leiren blir brukt av andre grupper.

- Den israelske hæren opererte søndag dypt inne på syrisk territorium og traff en treningsleir som blir brukt av terrorgrupper, inkludert Islamsk hellig krig, heter det i den israelske kunngjøringen som ble offentliggjort søndag.

Islamsk hellig krig sto bak selvmordsaksjonen i den nordisraelske byen Haifa lørdag der 19 mennesker ble drept og over 50 såret.

- Islamsk hellig krig, som andre terrororganisasjoner, nyter godt av støtten fra andre land i regionen, først og fremst Iran og Syria. Syria er et land som støtter terror og hele tiden forsøker å sabotere ethvert forsøk på å oppnå ro og stabilitet i området, heter det i kunngjøringen fra Israels hær.

Det er trolig første gang siden den israelske invasjonen av Libanon i 1982 at israelske styrker angriper mål dypt inne i syrisk territorium.