Israel truer med tøffere angrep

Israel truer Libanon med enda tøffere angrep enn luftangrepene som ble gjennomført tidlig i dag, hvis Hizbollah-geriljaen fortsetter å bombe israelske borgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har trappet opp vårt tilsvar ett hakk, og vi kan gå lenger hvis Israel blir angrepet igjen, sa den israelske viseforsvarsministeren Ephraim Sneh i et radiointervju i dag.

Han sier at bombeangrepene mot Israel viser at den syrisk-støttede Hizbolla-geriljaen har et ønske om en opptrapping. Men han advarer om at de må vite at de vil måtte ta konsekvensene av dette.

Israelske krigsfly angrep infrastruktur i Libanon natt til fredag, noen timer etter at en israelsk soldat ble drept og sivile såret av raketter som ble avfyrt fra libanesisk territorium.

Blant målene som ble truffet var en kraftstasjon ved Beirut og en ved Tripoli, et våpendepot tilhørende Hizbollah-geriljaen i Øst-Libanon og hovedveien mellom Beirut og Damaskus.

(NTB)

UTBOMBET: En israelsk politimann inspiserer skadene etter en Hizbollah-bombe mot en bygning i den nord-israelske byen Hyriat Shmona i dag tidlig.