Israel truer Syria

Israel anklager Syria for «å styre terrorisme» og truer med å angripe ytterliggående grupper på syrisk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samtidig har israelske ambassader skjerpet beredskapen etter at den palestinske Hamas-bevegelsen har truet med å angripe israelske mål i utlandet.

Opptrappingen av ordkrigen mellom de to gamle erkefiendene i Midtøsten kommer i kjølvannet av drapet på Hamas-lederen Izz el-Deen al-Sheikh Khalil i Damaskus søndag.

Israel forstyrrer sikkerheten

42 år gamle Izz el-Deen al-Sheikh Khalil ble drept og tre andre såret da en bombe gikk av i bilen deres. Khalil var leder for Hamas militære operasjoner utenfor de palestinske territoriene, og Hamas-hovedkvarteret i Gaza har truet med hevn.

- Den sionistiske fiende har åpnet døren for at kampen kan flyttes utenfor Palestina, heter det i en erklæring fra Ezzedine al-Qassam-brigaden.

- Denne terroristhandlingen representer en alvorlig utvikling som Israel bærer ansvar for, og som understreker landets intensjon om å forstyrre sikkerheten og stabiliteten i regionen, sa en syrisk talsmann til det syriske nyhetsbyrået SANA.

- Styrer terrorisme

Israels viseforsvarsminister Zeev Boim sa mandag at Israel er et sentralt knutepunkt i den regionale terrorismen i Midtøsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer