Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel ut av Gaza

Trakk seg ut i morgentimene, etter fem dager med harde angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Israelsk militære trekker tilbake det meste av sine tropper fra Gaza, sier en talsmann for de israelske forsvarsstyrkene til CNN, mandag morgen.

De siste dagene har det vært harde angrep mot den palestinske befolkningen på Gazastripen, blant annet er flere barn drept eller alvorlig skadd. I går mistet en 21 måneder gammel jente livet.

Til sammen er 114 palestinere er drept siden onsdag, rundt halvparten av dem sivile. To israelske soldater og en sivil er drept siden volden blusset opp.

- En seier

Hamas proklamerer seier etter at Israel i morgentimene trakk tilbake sine stridsvogner og soldater.

- Fienden er beseiret. Gaza vil alltid være en gravlund for okkupasjonsstyrkene, sa Sami Abu Zuhri, talsmann for Hamas, ifølge Reuters.

Palestinske øyenvitner bekreftet tilbaketrekningen, og det samme gjorde en militær israelsk talsmann i morgentimene.

- Kun et fåtall enheter befinner seg fortsatt i felten, sa talsmannen som opplyste at bakkeoperasjonene var under avvikling, sier han.

VENDER HJEM: Soldatene trakk seg ut av Gazastripen i morgentimene mandag. Foto: AP/SCANPIX
VENDER HJEM: Soldatene trakk seg ut av Gazastripen i morgentimene mandag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Fem drept

Til tross for tilbaketrekkingen, melder nyhetsbyrået AP om at fem Hamas-soldater på Gaza er drept i luftangrep så langt i dag. Et av angrepene skal ha skjedd nær kontoret til Hamas statsminister Ismail Haniyeh, men var ikke i området da angrepet skjedde.

Det er heller ingenting som tyder på at liknende israelske angrep ikke vil skje igjen.

- Vi vil fortsette med våre forsvarshandlinger mot dem som avfyrer dødelige raketter mot våre sivile, sier en talsmann for den israelske regjeringen, i følge Reuters.

Opptrappingen i kampene begynte onsdag denne uka, da et israelsk luftangrep drepte fem militante hamasmedlemmer. Hamas svarte med det kraftigste angrepet på flere måneder, og sendte raketter mot byer som Sderot og Ashkelon i Israel.  En israelsk firebarnsfar ble  drept i Sderot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media