Israel ut av Gaza

Trakk seg ut i morgentimene, etter fem dager med harde angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Israelsk militære trekker tilbake det meste av sine tropper fra Gaza, sier en talsmann for de israelske forsvarsstyrkene til CNN, mandag morgen.

De siste dagene har det vært harde angrep mot den palestinske befolkningen på Gazastripen, blant annet er flere barn drept eller alvorlig skadd. I går mistet en 21 måneder gammel jente livet.

Til sammen er 114 palestinere er drept siden onsdag, rundt halvparten av dem sivile. To israelske soldater og en sivil er drept siden volden blusset opp.

- En seier

Hamas proklamerer seier etter at Israel i morgentimene trakk tilbake sine stridsvogner og soldater.

- Fienden er beseiret. Gaza vil alltid være en gravlund for okkupasjonsstyrkene, sa Sami Abu Zuhri, talsmann for Hamas, ifølge Reuters.

Palestinske øyenvitner bekreftet tilbaketrekningen, og det samme gjorde en militær israelsk talsmann i morgentimene.

- Kun et fåtall enheter befinner seg fortsatt i felten, sa talsmannen som opplyste at bakkeoperasjonene var under avvikling, sier han.

Fem drept

Til tross for tilbaketrekkingen, melder nyhetsbyrået AP om at fem Hamas-soldater på Gaza er drept i luftangrep så langt i dag. Et av angrepene skal ha skjedd nær kontoret til Hamas statsminister Ismail Haniyeh, men var ikke i området da angrepet skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.