Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel ut av Vestbredden

Israel gir etter for massivt internasjonalt press, og besluttet sent torsdag kveld å begynne en gradvis militær tilbaketrekking fra seks palestinsk-styrte byer på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tilbaketrekningen vil starte i de områder der roen er gjenopprettet, kanskje lørdag kveld eller søndag, sier en israelsk regjeringskilde.

Beslutningen om å gi etter for den internasjonale kritikken, som også USA har sluttet seg høyrøstet til, og trekke styrkene ut av områdene der palestinerne i henhold til Oslo-avtalen har selvstyre, ble tatt under et møte i statsminister Ariel Sharons såkalte mini-kabinett i Tel Aviv.

De israelske soldatene rykket inn i de seks byene etter forrige ukes attentat på den høyreekstreme israelske politikeren Rehavam Zeevi, som var avtroppende turistminister i Sharons regjering.

Den israelske hæren trakk seg natt til torsdag ut av landsbyen Beit Rima nord for Ramallah, etter en omfattende operasjon som palestinerne har stemplet som en massakre.

Minst 30 palestinere er drept på Vestbredden den siste uken.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart