Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel ut fra nøkkelområder

Har gitt fra seg kontrollen over Marjayoun i Sør-Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israel har trukket seg ut fra Marjayoun og området rundt, nøkkelområder i Sør-Libanon, bekrefter personer i libanesiske sikkerhetsmyndigheter ifølge nyhetsbyrået AP.

Både Israel og Hizbollah har brukt byen, som ligger 12 kilometer fra den israelsk-libanesiske grensen, som kommandosenter. Den israelske tilbaketrekningen fra området startet kort tid etter at våpenhvilen trådte i kraft i går.

Kristne områder

I dag var det ingen israelske soldater eller stridsvogner i Marjayoun. Den israelske hæren har også trukket seg ut av Bourj Al-Mulouk, en by som ligger enda nærmere den israelske grensen. Mens hæren fortsatt er tilstede i en annen nærliggende by, Qleida.

Områdene de nå trekker seg ut fra okkuperte de sist torsdag da hæren trengte lenger inn i Libanon i de siste dagene før våpenhvilen. I løpet av okkupasjonen av Marjayoun tok den israelske hæren over loakle brakker og arresterte 350 libanesiske soldater og politimenn. Området er kristent og Hizbollah har liten støtte her.

I løpet av de siste dagenes okkupasjon av Marjayoun tok israelske styrker over lokale brakker og arresterte 350 libanesiske soldater og politimenn.

En del av våpenhvile-avtalen

Den israelske tilbaketrekningen er en del av våpenhvile-avtalen. Etter at det israelske militæret har trukket seg helt ut fra Libanon, vil FN-styrker kontrollere denne buffersonen for å holde Hizbollah-militsen unna grensen.

VENDER HJEM: Tilbaketrekningen startet kort tid etter at våpenhvilen trådte i kraft i går. Foto: SCANPIX
VENDER HJEM: Tilbaketrekningen startet kort tid etter at våpenhvilen trådte i kraft i går. Foto: SCANPIX Vis mer

Libanon planlegger å gruppere 15 000 soldater på den nordlige siden av Litani elven i slutten av uka, bekreftet forsvarsministeren i går.

Den nåværende fredsbevarende FN-styrken, på 2000 mann, i Libanon vil ta over områdene Israel forlater før de gir dem over til den libanesiske hæren. Det forventes at en større FN-styrke vil ankomme Libanon i løpet av de neste ti dagene.