Israel utsatt for over 44 millioner hackerangrep siden onsdag

Truer med å utvide angrepene mot Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Krigen foregår på tre fronter. Den første er fysisk, den andre er i de sosiale mediers verden og den tredje er cyberkrig, sa Israels informasjonsoffiser Carmela Avner til CNBC.

Nettsidene til de israelske myndighetene har blitt utsatt for 44 millioner hackingforsøk siden onsdag.

Kun ett vellykket Det har vært flest forsøk på å hacke forsvarsrelaterte nettsider, mens 10 millioner av forsøkene var mot presidenten. Finansminister Yuval Steinitz sier til CNBC at kun ett av angrepene var vellykket, og at en av myndighetenes nettsider var nede i 10 minutter.

Ifølge ministeren er det vanlig med noen hundre angrep på israelske sider hver dag.

Hackergruppen Anonymous har vært en del av angrepet, og oppfordret i forrige uke sine medlemmer til å bli med i et cyberangrep mot Israel.

Forhandler om våpenhvile 95 palestinere og tre israelere har mistet livet siden angrepene startet onsdag.

Mandag kommer FNs generalsekretær Ban Ki-moon til Kairo for å delta i forhandlingen om en våpenhvile.

 BEGRAVES:  Palestinere bærer likene av fire søsken som ble drept i et luftangrep i Gaza søndag. Foto:  NTBSCANPIX/REUTERS/Mohammed Salem
BEGRAVES: Palestinere bærer likene av fire søsken som ble drept i et luftangrep i Gaza søndag. Foto: NTBSCANPIX/REUTERS/Mohammed Salem Vis mer

Egyptiske ledere har forsøkt å få til en våpenhvile mellom Hamas og Israel, og i forrige uke hadde den egyptiske presidenten Mohamed Mursi et møte med Hamas-leder Khaled Meshaal. Forsøkene har ikke ført fram, og mandag fortsetter angrepene fra begge sider.

Kan trappes opp Natt til mandag skal Israel ha truffet 80 mål langs kysten og drept minst 14 palestinere, melder Haaretz. De israelske forsvarsstyrkene melder at de vil utvide angrepene innen timer, ikke dager, hvis en våpenhvile ikke blir inngått.

I helgen varslet Israel at de forbereder en bakkeinvasjon av Gaza, og israelske soldater står også mandag klare i grenseområdene.

Omfattende angrep Israel skal til sammen ha angrepet 1350 mål så langt, og angrepene har vært på både militære mål, myndighetsbygninger og infrastruktur. Blant annet har hovedkvarteret til Hamas-statsminister Ismail Haniyeh blitt bombet.

 BAKKEANGREP:  Israel har truet med å gå inn i Gaza med bakkestyrker. Her sjekker israelske soldater sine våpen på et militært område ved grensen til Gaza. Foto: NTBSCANPIX/AFP PHOTO / JACK GUEZ
BAKKEANGREP: Israel har truet med å gå inn i Gaza med bakkestyrker. Her sjekker israelske soldater sine våpen på et militært område ved grensen til Gaza. Foto: NTBSCANPIX/AFP PHOTO / JACK GUEZ Vis mer

Søndag ble den blodigste dagen siden angrepene startet. Natt til søndag ble minst seks journalister såret da israelske fly bombet to bygninger hvor nasjonale og internasjonale medier holdt til, og søndag ble elleve sivile drept da et luftangrep traff et treetasjes hus. Fire barn skal være blant de drepte.

På Twitter skriver det israelske forsvarsstyrkene at 848 raketter har blitt avfyrt fra Gaza mot Israel de siste fem dagene. Lørdag ble to raketter avfyrt mot den israelske byen Tel-Aviv, men rakettene ble stoppet av Israelske forsvarsmissiler.

 FORHANDLER:  Den egyptiske presidenten Mohammed Morsi i møte med Hamas-leder Khaled Mashaal i Kairo. Foto: NTBSCANPIX/AFP PHOTO/HO/EGYPTIAN PRESIDENCY
FORHANDLER: Den egyptiske presidenten Mohammed Morsi i møte med Hamas-leder Khaled Mashaal i Kairo. Foto: NTBSCANPIX/AFP PHOTO/HO/EGYPTIAN PRESIDENCY Vis mer