Israel varsler brent jords taktikk

Israel kommer ikke til å etterlate en eneste hel bygning i bosettingene på Gazastripen, dersom statsminister Ariel Sharons gjør alvor av sitt løfte om full tilbaketrekking fra området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sharon legger opp til den brente jords taktikk og vil bruke dynamitt og bulldosere for å forhindre palestinere fra å flytte inn i boligene som i dag huser 8.000 israelske bosettere, opplyser en medarbeider til Sunday Times.

- Vi kommer til å dra, men de skal ikke få feire seieren i ett eneste av husene der, sier medarbeideren som omtales som rådgiver.

Uutholdelig tanke

- Tanken på at CNN og Al-Jazeera skal vise bilder av Hamas-flagg som vaier over villaene i bosettingene på Gazastripen er uutholdelig, sier Sharons medarbeider.

Sharon vil under et besøk i Washington senere i måneden orientere president George W. Bush om sin plan, og samtidig be USA om å bidra til å bygge nye hjem for Gaza-bosetterne i Negev-ørkenen.

Søndag ble 15 palestinere drept, blant dem fire barn i alderen 8 til 15 år, da israelske styrker rykket inn i to flyktningleirer på Gazastripen. Over 80 ble såret under angrepet.

- Vil trygle om nåde

Ifølge Sharons rådgiver har den israelske statsministeren gitt sikkerhetsstyrkene ordre om å knuse de militante gruppene Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) fram mot tilbaketrekkingen.

- Det skammelige bilder av en forhastede, for ikke å si panikkartede israelske tilbaketrekkingen fra Sør-Libanon under angrep fra Hizbollah, kommer ikke til å gjentas på Gazastripen. Når vi forlater området, vil Hamas og Jihad trygle om nåde, sier Sharons rådgiver til Sunday Times.

NTB