Israel varsler flere luftangrep mot Gaza

33 drept og 250 skadet så langt.

BOMBEANGREP: Israel startet i går en offensiv mot Gazastripen og bombet 160 mål bare i natt. Nå varsler de nye angrep. Foto: Jack Guez / AFP Photo / NTB Scanpix
BOMBEANGREP: Israel startet i går en offensiv mot Gazastripen og bombet 160 mål bare i natt. Nå varsler de nye angrep. Foto: Jack Guez / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel meler nye luftangrep mot Hamas på Gazastripen, sier en talsmann for det israelske forsvaret.

- Operasjonen er ikke tidsbundet. Den vil bli avsluttet når vi har nådd målet og er sikre på at Hamas ikke har flere våpen, sier oberstløytnant Peter Lerner.

Flere barn drept Natt til onsdag bombet israelske luftstyrker 160 mål på Gazastripen. Så langt er minst 33 palestinere drept og hundretalls såret i angrepene. Blant de drepte er flere barn. Oberstløytnanten legger ansvaret for den eskalerende konflikten mellom israelere og palestinere på Hamas.

- I forrige uke appellerte vi til Hamas om å roe ned situasjonen. Svaret var en rekke nye rakettangrep. Vi er fast bestemt på at Hamas må betale for denne aggresjonen. Vi har ikke noe annet alternativ, sier Lerner, som onsdag holdt en telefonkonferanse for internasjonal presse.

- Større utfordringer På spørsmål fra NTB om militæraksjonen «Protecting Edge» vil bli like blodig som offensiven i desember 2012, svarer han:

- Vi har større utfordringer i dag. Hamas har flere raketter enn i 2012, og disse er både mer presise og mer vidtrekkende, sier Lerner, som hevder at Hamas sitter på flere hundre slike raketter. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer