Israel-venner øker oppslutningen i Norge

Internasjonale fordømmelser av Israels offensiv mot Gazastripen til tross - nye medlemmer har den siste uken strømmet til organisasjonen Med Israel For Fred (Miff).

ØKT OPPSLUTNING: Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) og leder Conrad Myrland opplever medlemsvekst. Her fra en demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i 2012 sammen med Israels viseambassadør, George Deek. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ØKT OPPSLUTNING: Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) og leder Conrad Myrland opplever medlemsvekst. Her fra en demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i 2012 sammen med Israels viseambassadør, George Deek. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

- Det er tydelig at denne konflikten gjør at folk føler et ekstra behov for å melde seg inn i Miff. Jeg tror mange ser at det er viktig med en sterk stemme som kan være korrektiv til det bildet NRK og mange andre store medier melder om konflikten, sier Miffs daglige leder Conrad Myrland til Stavanger Aftenblad.

Miff hadde torsdag ettermiddag 7.179 medlemmer, en økning på 264 betalende medlemmer siden 11. juni. De aller fleste av de 264 har kommet i løpet av den siste uken, ifølge Myrland, og han forteller at veksten er størst i Rogaland.

- I Rogaland er det mange med et konservativt politisk grunnsyn, og det er et høyere religiøst engasjement. Selv om vi er religiøst nøytrale, er det mange medlemmer fra frikirkelig hold og bedehusmiljøet, som står sterkt i Rogaland, sier Myrland.

Han mener dette også kjennetegner Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark, der andelen Miff-medlemmer i forhold til befolkningen er enda større enn i Rogaland. I motsatt ende av skalaen ligger Finnmark, med totalt 72 Miff-medlemmer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer