Israel-venner samler inn penger til den israelske hæren

- Vi støtter det eneste demokratiet i kampen mot terror, sier daglig leder i Karmel-instituttet.

STØTTER UTSTYR:  Karmel-instiuttet har sendt pengegaver som har blitt brukt til hodelykter og mobilbatterier til den israelske hæren. Foto: REUTERS/Amir Cohen
STØTTER UTSTYR: Karmel-instiuttet har sendt pengegaver som har blitt brukt til hodelykter og mobilbatterier til den israelske hæren. Foto: REUTERS/Amir Cohen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karmel-instituttet har formidlet pengegaver fra norske givere til den israelske hæren i juli, skriver Fædrelandsvennen.

Daglig leder John Skåland sier til avisa at det ble samlet inn 127 000 kroner på én dag da det kom en forespørsel om bidrag.  

Organisasjonen har i flere år finansiert israelske bosettinger på Vestbredden. Motti Isaak, som har vært sentral i oppbyggingen av den ulovlige bosettingen Alonei Shilo, har overlevert utstyret på vegne av Karmel-instituttet.

Hodelykter og mobilbatterier Isaak overleverte 160 hodelykter til en brigadeavdeling i Gaza i slutten av juli. Ytterligere 240 hodelykter ble overlevert få dager seinere. Hodelyktene er viktige både i bruk på nattestid og i tunnelene under Gaza, som Israel har som mål å ødelegge.

I tillegg har instituttet finansiert 400 nye mobilbatterier og utviklingen av en Torakasse, som skal frakte skriftruller med Mosebøkene til soldater i felt.

Daglig leder i Karmel-instituttet, John Skåland, bekrefter overfor Dagbladet at opplysningene stemmer, og sier støtten «går via kontakter som støtter direkte».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer