Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Israel vil avsette Arafat

Den israelske regjeringen kommer til å avsette palestinerne president Yasser Arafat, ifølge en av statsminister Ariel Sharons partifeller i regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danny Naveh, som er minister uten portefølje, fortalte hærens radio mandag at regjeringens hovedmål er å gjøre slutt på Arafats dager som palestinsk leder ved å holde ham bak lås og slå i Ramallah på Vestbredden.

- Det er ikke blitt tatt noen offisiell beslutning ennå for å gjøre slutt på Arafats styre, men jeg er sikker på at den vil komme, sa Naveh.

Han kom ikke inn på hvilke mandat den israelske regjeringen har for å avsette den folkevalgte palestinske lederen.

Utenriksminister Shimon Peres har advart sine regjeringskolleger mot å kvitte seg med Arafat.

- Det er lett å si at Arafat bør utvises, men han ble valgt av palestinerne, og vi må ikke framstå som om det er vi som velger lederen for det palestinske folk, sier Peres.

Hvis Arafat blir borte, kan tomrommet bli fylt av grupper som Hamas eller Islamsk hellig krig, som har stått for de fleste voldsaksjonene mot israelske mål, mener Peres.

(NTB-AFP)

<B>VIL FJERNE ARAFAT: Israels statsminister Ariel Sharon vil avsette palestinernes valgte president, Yasser Arafat, melder en av Sharons partifeller i dag. I går demonstrerte palestinere i Gaza mot Israels husarrest av Arafat.
Hele Norges coronakart