Israel vil bli større

Uten å forhandle med palestinerne, vil Israels regjering innlemme svære palestinske landområder i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERUSALEM (Dagbladet): Det ledende regjeringspartiet Kadima, som ifølge meningsmålingene kommer til å vinne parlamentsvalget i Israel i slutten av måneden, klekker nå ut planene for videre annektering av palestinsk jord på Vestbredden til Israel.Planene er i tråd med lovnader fra Ariel Sharon - fortsatt i koma på sykehus i Jerusalem - som etter den israelske tilbaketrekkingen fra Gazastripen i fjor sommer lovet bosetterne at Israel aldri vil gi opp store deler av Vestbredden.

Tvinges ut

En slik annektering vil føre til at Israels framtidige grense vil gå langt utenfor den internasjonalt anerkjente grensen. De største bosettingene, både de som ligger midt i de okkuperte områdene og de langs grensen, skal nå bli en del av Israel, ifølge Kadimas plan slik den er gjengitt i israelske medier.

Mange av de aktuelle bosettingene befinner seg innenfor delingsmuren Israel bygger på Vestbredden, men også kolonier som ligger utenfor.Mindre bosettinger, der det hovedsakelig bor ultranasjonalistiske israelere som er tilhengere av å utvise palestinerne fra Palestina, skal evakueres og bosetterne flyttes til de store bosettingsblokkene. Dette vil trolig møte enorm motstand fra bosetterne, som truer med å bruke vold dersom de tvinges ut av landområder de anser for å være sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer