ULOVLIGE BOSETNINGER:  Israel er ikke fornøyd med at palestinerne har inngått en samarbeidsregjering. Som svar vil de bygge hele 1 500 nye og ulovlige bosetninger på Vestbredden, melder israelske medier i dag. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters
ULOVLIGE BOSETNINGER: Israel er ikke fornøyd med at palestinerne har inngått en samarbeidsregjering. Som svar vil de bygge hele 1 500 nye og ulovlige bosetninger på Vestbredden, melder israelske medier i dag. Foto: Abed Omar Qusini / ReutersVis mer

Israel vil bygge 1500 nye boliger på Vestbredden

Svar på at palestinerne lager samlingsregjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk radio og Haaretz melder i dag at at det israelske boligdepartementet er i ferd med å hente inn anbud på bygging av 1500 nye boliger i flere eksisterende jødiske bosetninger på Vestbredden, landområder som palestinerne mener tilhører en framtidig palestinsk stat.

Opplysningen kommer få dager etter at den nye palestinske samlingsregjeringen ble tatt i ed. Den nye regjeringen består blant annet av ministre fra Hamas-bevegelsen, som er imot Israels eksistens.

- Terroristregjering Den israelske boligministeren Uri Ariel sier ifølge avisen Haaretz at byggeplanene er «et passende sionistisk tilsvar til den palestinske terroristregjeringen».

- Israel har rett og plikt til å bygge over hele landet, sier Ariel videre.

Boligministeren tilhører det ytterliggående partiet Jødiske hjem, som kjemper innbitt for jødiske bosetninger i palestinske området og er sterk motstander av en egen palestinsk stat.

USA-støtte til palestinerne Av de 1.500 nye boligene som er under planlegging, skal 400 bygges i Øst-Jerusalem mens resten skal spres rundt om på Vestbredden.

Både USA og EU har kunngjort at de vil samarbeide med den nye palestinske samlingsregjeringen, noe som ikke har blitt godt mottatt av Israel.

USAs utenriksminister John Kerry forsvarer beslutningen og sier at de palestinske ministrene er uavhengige teknokrater, og at USA uansett kommer til å følge nøye med på hva den palestinske regjeringen gjør.
(NTB)