Israel vil lempe på Gaza-blokaden

Vil slippe inn flere varer til Gazastripen.

FLERE VARER:  En FN-lastebil med forsyninger kjører her gjennom grenseposten Kerem Shalom sør på Gazastripen. Israel sier nå at de vil tillate flere varer inn til Gaza. Foto: AFP PHOTO/SAID KHATIB
FLERE VARER: En FN-lastebil med forsyninger kjører her gjennom grenseposten Kerem Shalom sør på Gazastripen. Israel sier nå at de vil tillate flere varer inn til Gaza. Foto: AFP PHOTO/SAID KHATIB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Den israelske regjeringen har stemt for å lempe på blokkaden av Gazastripen og tillate mer sivil varetransport inn i området, melder Reuters.

I en offentlig uttalelse i dag sier statsminister Benjamin Netanyahu at de har bestemt seg for å utvide antallet produkter som Israel vil tillate inn til Gaza, inkludert svært tiltrengte bygningsmaterialer.

Israel har fått hard kritikk for sin blokade av Gazastripen, som sliter med mangel på alt fra byggevarer til drivstoff. Kritikken økte kraftig da soldater for to uker siden bordet en konvoi med nødhjelp på vei til Gaza. Ni personer ble drept i aksjonen.

Den Internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) kom mandag med en formell fordømmelse av Gaza-blokaden.

- Blokaden har en grusom innvirkning på de 1,5 millioner menneskene som lever på Gaza-stripa. Dette er grunnen til at vi oppfordrer Israel på det sterkeste til å avslutte blokaden og vi ber alle som kan hjelpe for å bedre situasjonen, Hamas inkludert, om å gjøre sitt ytterste for å hjelpe Gazas sivilbefolkning.

Egypt og Israel styrket blokaden etter at Hamas vant det palestinske valget i 2007. Ifølge Israel har blokaden vært nødvendig for å hindre materiell som brukes i terroraksjoner å komme inn i Gaza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer